Derneğimiz Genel Sekreteri Serhan KOYLAN'ın, Şili Büyükelçisi ile Görüşmesi Hk.

Değerli Meslektaşlarımız;

Şili’den Mersin Gümrüğü’ne gelen ürünlerin, ithalat işlemleri sırasında yaşanan (Elektronik Menşenin kabul edilmemesi, Tercihli tarife kullanılmak istenmediğinde Form A Belgesinin menşei olarak kabul edilmemesi, Gelen konteynerlerin içinde eksiklik çıkması) sorunların çözümü için Gümrü? Müşavirleri Derneği ve 18 Nolu  Gümrük Müşavirliği Hizmetleri Meslek Komitesinin ortak girişimleri sonucu Şili Büyük Elçisi ve Ticari Ateşe ile irtibata geçilmiş ve sorunların ele alınması sağlanmıştır. Ticari ateşe hızlı reaksiyon göstermiş elektronik Menşei Belgesinin listeye eklenmesini kısa bir süre içinde sağlamıştır. İstanbul’da Büyük Elçiliğin verdiği resepsiyonda Derneğimiz Genel Sekreteri ve aynı zamanda MTSO Komite Başkanı Serhan KOYLAN katılmış olup yapılan görüşmede öncelikle işbirlikleri için teşekkür edilmiştir. Konteynerlerin içindeki ürünlerde yaşanan eksiklikler için yükleme limanındaki işleyişlerin gözden geçirilmesi tavsiye edilmiştir. İlave olarak yaşanan diğer sorun ile ilgili olarak Şili Ticari Ateşesi Serbest Ticaret anlaşmamız kapsamında gelen ürünlerin tercihsiz tarife kapsamında ithalatın yapılmasının istenmesi durumunda Form A belgesinin menşe yerine kabul edilmesi ile ilgili de Ankara Menşei Dairesi Başkanlıgı ile yazısmaların sürdüğü bilgisini aldığımızı üyelerimize duyururuz.

Saygılarımızla,