DİİB Ek Süre Karar Çalışması.

Sayı: TİM.AKİB.GSK.TEŞVİK.2014/975-3099                                                                                         Mersin, 24/03/2014

Konu: DİİB Ek Süre Karar Çalışması.

Sayın Üyemiz;

İhracat Genel Müdürlüğümüzün son imza için Meclis'e gönderdiği Dahilde İşleme Rejimi Karar'ında Değişiklik Öngören Karar ile;

- İhracat taahhüdü tamamlanamamış ve kapsamında hiç ithalat yapılmamış DİİB'lere eksik ihracatlarını gerçekleştirmek için 3 (üç) ay ek süre verilmesi yönünde yeni bir süre mekanizmasının ilave edileceği,

- Gümrük Kanunu'nun 241. maddesine istinaden DİR Kararı'na ilave edilecek Geçici Madde ile, Karar'ın Resmi Gazete'de yayımlanmasını müteakip en geç 3 (üç) ay içinde müracaat edilmek koşulu ve 241. maddeye istinaden usulsüzlük cezası tahsil edilmesi şartı ile DİİB'lere 1 (bir) veya 2 (iki) ay süre verilebileceği, bu süre zarfında firmaların gümrükçe onaylanmış herhangi bir işlem (ihracat, kati ithalat, mahrece iade vb.) yapabileceği ancak, aşım varsa bu işlemlerin yapılamayacağı,

yönünde düzenleme yapılmasının öngörüldüğü bilgisi 21/03/2014 tarihinde İhracat Genel Müdürlüğünde yapılan toplantıda bildirilmiştir.

Bu durumda DİİB'leri olan tüm üyelerimizin bilgileri ve gereği önemle rica olunur.

Saygılarımla,

İsmail ÇETİN