Suudi Arabistan Exportal Uygulaması

Suudi Arabistan'a ihracat yapan firmaların ticari faturalarını ve menşe şahadetnamelerini gümrük sistemine güvenli bir şekilde elektronik ortamda iletebilecekleri www.exportal.com adresinden ulaşılabilecek internet portalının test çalışmasına başlanacağı, yeni uygulamayla gümrük işlemlerinin hızlandırılmasının hedeflendiği, uygulamanın 21 Ocak 2015 tarihinden itibaren fiilen hizmete gireceği,

bu tarihe dek sisteme kayıt yapmayan ve ürünlerinin kargo bilgilerini, faturalarını ve menşe şahadetnamelerini sistem üzerinden girmeyen firmaların evrakının Suudi Arabistan gümrük kapılarında hiçbir işleme tabi tutulmayacağı bildirilmişti.

Bu defa, Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Sekreterliği'nden alınan 16.01.2015 tarih ve 116 sayılı yazıda; Suudi Arabistan Gümrük İdaresi'nden yeni ithalat uygulaması www.exportal.com ile ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na gönderilen yazının bir örneğinin iletildiği belirtilmektedir.

EK: Suudi Arabistan Gümrük İdaresi yazısı (2 sayfa TIKLAYINIZ).